
[Timp de citire: 4 minute]
Nunta in aer liber – 5 TIPS & TRICKS pentru wedding planneri
Vrem sa impartasim cu tine detalii cat mai folositoare pentru organizarea unei nunti. Si in ultima vreme ne-au scris din ce in ce mai multi wedding planneri ce aveau anumite intrebari sau desigur detalii extra de adaugat la ce am mai postat pe blog sau pe social media.
Asa ca articolul de astazi este destinat la prima mana wedding plannerilor si abia astept feedbackul lor. Dar desigur ca este destinat si mirilor care vor sa isi organizeze singuri nunta pentru ca practic vor fi proprii lor wedding planneri. 😉
Mai jos sunt 5 sfaturi si aspecte de care noi tinem cont pentru orice nunta organizata in aer liber.
1. Plan de rezerva B,C si chiar si D
Nu exista „nu am eu ghinionul sa ploua”. Daca ti-a trecut vreodata asta prin minte dati doua perechi de palme (iubitoare si constructive 🤗 ) si trezeste-te.
Tide awaits for no man.
Vremea nu sta dupa noi si nici dupa nunta organizata de noi.
Intotdeauna sa ai planul B, C si poate chiar si D de rezerva.
In functie de unde si cand va fi nunta trebuie sa ai grija sa feresti evenimentul de ploaie, temperaturi ridicate sau scazute si vant.
Gandeste-te la fiecare aspect de mai sus si asigura-te ca esti acoperita pentru orice apare.
Mai mult asigura-te ca decorurile si logistica este deja adaptata la cele de mai sus – flori care rezista la temperaturi ridicate, suporti pentru flori si alte decoruri bine ancorate pentru eventualitatea unui vant, etc.
2. Confortul invitatilor
Nu te pierde in taskurile clasice de organizat si coordonat nunta.
Fii sigura ca ai creat deja locuri speciale in care sa gaseasca paturi, evantaie, sticle de apa, gheata, autan, gel pentru ciupituri, etc.
Asigura-te ca ai la tine suficiente paturi, evantaie, etc. Chiar daca nu le expui pe toate pentru ca nu ar arata Pinterest like. 😉
Nu uita ca de multe ori locatiile de nunta, mai ales cele unde poti face in aer liber sunt departe de „civilizatie”. Asa ca asigura-te ca ai strictul necesar pentru pastile de durere, plasturi si alte produse de igiena intima atat pentru barbati cat si pentru femei.
Cate un cosulet cu goodies in fiecare toaleta – eu asta fac si sunt extrem de apreciate si folosite.
3. Furnizorii
Ce este poate si mai important decat confortul invitatilor?
Confortul si necesarul furnizorilor.
Trebuie sa te asiguri ca stii exact ce au nevoie. Din timp. Nu la fata locului pentru ca e posibil sa nu mai ai timp sa rezolvi anumite cerinte chiar in ziua evenimentului.
Mai mult decat atat, cerinte importante si urgente nu le lasi sub nicio forma pentru ziua evenimentului – altfel vei avea ingredientele pentru un … sa ii spunem non-succes. 🤯
Eu incerc mereu sa ma ocup de absolut tot ce ar putea nevoie in ideea de a crea un cadru in care furnizorii sa isi atinga potentialul maxim cu foarte putin efort din partea lor.
Acest lucru nu doar ca ii face sa se simta apreciati si fericiti, dar ce sa vezi?! ii ajuta maxim sa fie acolo trup si suflet pentru evenimentul pe care il creati impreuna.
Catering – asigura-te ca organizezi totul astfel incat amplasarea spatiului unde se monteaza mancarea sa fie foarte aproape de spatiul de servire.
In acelasi timp sa te asiguri ca invitatii nu se simt ca si cand ar fi in bucatarie. 🙂
Cand vine vorba de fotografi si videografi nu uita sa le amenajezi un spatiu, o masa separat de cea unde se mananca, unde ei pot schimba cardurile de memorie, isi pot tine obiectivele de rezerva si isi pot tine acumulatorii la incarcat.
Comunica cu furnizorii tai. Mereu. Afla ce au nevoie. At all times. <3
4. Comunicarea cu invitatii
Aici e posibil sa fii putin surprinsa – desi nu ar trebui daca m-ai urmarit pana acum – pentru ca din punctul meu de vedere comunicarea dintre wedding planner si invitati este o necesitate.
Daca vrei sa anticipezi cat mai multe situatii neprevazute, sa gasesti solutii creative si chiar surprinzatoare pentru nuntile clasice din Romania trebuie sa afli problemele si necesitatile cu ceva timp inainte de ziua evenimentului.
Comunica cu ei daca vrei sa afli cine vine singur si cine vine insotit sau cine vine cu copii si ce varste au acestia – ca sa te asiguri ca ai un numar de scaune deja in place cat mai aproape de adevar. Da vor mai fi surprize, dar mult mai putine.
Daca vrei sa stii cine are nevoie de o dieta speciala si mai ales alergii importante trebuie sa comunici cu invitatii.
Si ultima idee, dar sigur nu cea din urma – daca vrei ca invitatii sa aiba contactul tau trebuie sa comunici cu ei inainte de ziua nuntii.
De ce ar fi bine sa aiba invitatii contactul tau pentru ziua nuntii?
Te rog sa te gandesti de cate ori ai observat cum invitatii ii suna pe miri in ziua nunti pentru lucruri extrem de marunte.
Cum ar fi:
🛎️”Auzi, oare sa-mi iau un sal pentru diseara?”,
🛎️”La cat era la biserica?”,
🛎️”Auzi e sf. Necatrie mic sau mare? Unde vin la biserica?”,
🛎️”Bai m-am pierdut si nu gasesc restaurantul asta”.
Pai invitatii au si ei dreptate pentru ca nu le-a specificat probabil nimeni raspunsul clar la cele de mai sus. Asa ca pe cine sa intrebe – pe miri.
Dar mirii… pai ei au emotii, se machiaza, fac poze, asculta liturghia, mananca un piscot inmuiat in vin.
Nici ei, dragii de ei, nu au starea si disponibilitatea sa raspunda la toate nebuniile de genul acesta.
5. Nu subestima necesarul de decoruri si logistica
La o nunta in aer liber costurile cresc surprinzator de mult pentru partea de logistica si decoruri.
Daca intr-un restaurant ai si mocheta si ring de dans, afara ai doar mocheta de iarba, iar ringul e posibil sa trebuiasca sa il aduci extra.
Cand vine vorba de confortul invitatilor nu poti face rabat.
Daca ai in jur de 100 de invitati la o nunta nu poti face un colt absolut superb (pentru primele poze) cu doar 5 paturi pentru seara si 10 evantaie pentru zi.
Tu vezi imaginea de ansamblu, dar si fiecare detaliu marunt.
Munca de wedding planner nu consta numai in a bifa niste lucruri in lista clasica si doua telefoane. Implica experienta multor evenimente si de aici puterea si abilitatea de a anticipa pana la cele mai mici detalii.
Daca tu anticipezi gresit necesarul si bugetul pentru acestea vei avea atat tu de pierdut cat si mirii. Si unele lucruri nu le poti remedia in ziua respectiva.
Asa ca incearca sa te asiguri ca esti cat mai aproape de adevar prin research online si in piata printre furnizorii tai apropiati, consultanta cu un wedding planner experimentat, mentorat cu un wedding planner experimentat.
Si daca esti la inceput si nu ai aceasta experienta, felicitari pentru ca citesti aceste emailuri ca sa iti poti creste cunostintele prin experientele traite de alti wedding planneri (care au fost si ei la inceput odata 😉).
Acestea au fost cele 5 tips&tricks pe care am vrut sa le impartasim astazi.
Asteptam cu drag intrebarile, experientele si sfaturile voastre.
Echipa Creatorii de Nunti
[Adriana, Daniela & Iulia]
Click pe link-ul de mai jos si completeaza formularul
pentru o ora de consultanta cu
Adriana Petre (Wedding Planner de 10 ani)